Getraind door Cartier, Jaeger-LeCoultre, Vacheron Constantin, Piaget, Baume & Mercier, Montblanc

Aanvullend ruimschoots ervaring met Rolex, Omega, Breitling, IWC, Panerai, etc

Iris van Essen-Harkink

IRIS


Geboren in 1979 in de Achterhoek, volgde ik van 1996 tot 2000 mijn opleiding aan de vakschool in Amsterdam.


Al vroeg in de opleiding merkte ik dat klokken niet mijn interesse hadden. Horloges daarentegen vond ik geweldig!

Mijn stage liep ik bij Richemont in Amsterdam Zuid-Oost. Bepaald niet makkelijk!

Pas daar leerde ik wat écht schoonmaken en kijken was... Een harde leerschool. Maar het loonde zich! Waar ik startte met Cartier- en Baume&Mercierhorloges -die vaak minder gecompliceerd zijn- kreeg ik behalve een vast contract ook de kans om aan Jaeger-LeCoultre te gaan werken. Nog steeds mijn grootste passie!

Mijn training voor Jaeger-LeCoultre in LeSentier was in één woord geweldig en sloot ik in alle bescheidenheid ook érg goed af!

Door privé-omstandigheden maakte ik in 2003 de overstap naar Reintke&Esselbrugge, die als officieel Audemars Piquet service-centrum, zich ook toelegden op IWC reparaties. Hierdoor heb ik ook op deze twee merken een prachtige ervaring opgedaan.

Ondanks een mooie samenwerking, werd deze omgeving me op den duur iets te benauwd. Ik besloot me pedagogisch bij te laten scholen, en na een kleine twee jaar in de kinderopvang, legde ik me vanaf 2008 na de geboorte van onze eerste, volledig toe op ons eigen gezin. In 2009 kwam ons tweede kind ter wereld en waren we "compleet" en ben ik er 10 jaar lang áltijd voor ze geweest.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan...

Ik wilde erg graag weer met horloges werken, en vind het geweldig dat wij onze passie en kennis sámen kunnen inzetten!

Soms duurt het gewoon even voordat je weet wat écht goed voor je is.

Komt tijd komt raad..


ARNOLD


Uit Apeldoorn, en geboren in 1968. Mijn opleiding tot horlogemaker volgde ik op de vakschool Schoonhoven van 1984 tot 1988.


Net als Iris was mijn interesse voor horloges een veelvoud van die voor klokken.

Ik had het geluk mijn stage te mogen doen bij het destijds ultieme adres Van Hattum Juweliers in Den Haag. Samen met Bonebakker uit Amsterdam de enige Patek Philippe concessionairs in Nederland destijds. Ook IWC en Omega werden vertegenwoordigd.

Cartier had in die tijd geen eigen atelier, en vrijwel direct na mijn stage begon ik bij hun externe werkplaats in beheer van de heer Rodenburg, ook mijn leraar op de Vakschool. Als geen ander leerde hij je wat het vak van horlogemaker inhield.

In 1990 kwam ik in dienst bij Cartier zelf, waardoor geleidelijk het atelier in eigen beheer kwam. Van 1990 tot 2000 was ik werkzaam als manager van de werkplaats, en voegde de merken Baume&Mercier, Piaget, Mont-Blanc en Vacheron Constantin toe. Voor de laatste volgde ik een twee weekse training in Genève, waar ik mijn handvaardigheid en kunde naar een nóg hoger niveau kon tillen.

Na 2000 werden de management taken dermate veeleisend dat ik "de bank" zo goed als verlaten moest.

Maar het toevoegen van de merken IWC, Jaeger-LeCoultre en Panerai, gaf veel voldoening. Dit gold uiteraard ook voor de internationale expansie, alsook die van de uitbreiding van de operationele taken en verantwoordelijkheden.

In 2018 maakte ik de overstap naar het hoogste segment in de Automotive

Maar ook bij mij kruipt het bloed waar het niet gaan kan....

Vanwege de toegenomen drukte, maar voorál omdat ik het zo'n ontzéttend mooi vak vind, ben ik vanaf augustus 2021 élke dag, de héle dag, te vinden in ons atelier!

Komt tijd komt raad....