Getraind door Cartier, Jaeger-LeCoultre, Vacheron Constantin, Piaget, Baume & Mercier, Montblanc

Aanvullend ruimschoots ervaring met Rolex, Omega, Breitling, IWC, Panerai, etc

beschrijving VOLLEDIG ONDERHOUD

Analyse buitenzijde kast en band en controle van functies, zowel visueel alsook met meetapparatuur. Demagnetiseren van uurwerk (excl Quartz)

Demonteren van de kast, en van uurwerk uit de kast.

Volledig demonteren van de horlogekast.

Afnemen van de wijzers, demontage wijzerplaat, en indien van toepassing de datumschijf.

Volledig demonteren van het uurwerk, hierbij álle toleranties controleren en waar noodzakelijk opnieuw afstellen. Controle op instellingen van het echappement en het regelorgaan (balans en spiraal)

Vervangen van versleten of beschadigde delen (meerprijs; altijd na vrijblijvende offerte)

Eerste handmatige reiniging van alle uurwerkonderdelen.

Machinale reiniging (in 5 fases met Zwitserse reinigingsvloeistoffen) van gehele gedemonteerde uurwerk. Hiervoor gebruiken we de volautomatische ELMA Solvex RM met 1 voorspoelbad, 3 naspoelbaden en een droogkamer.Volledig nazien op absolute reinheid van álle onderdelen, met speciale focus op lagerstenen. Hierbij gebruikmakend van " penhout" en een 12x vergrotende loep.

Montage en smering van alle onderdelen. Tot wel 5 verschillende extreem hoogwaardige oliesoorten worden gebruikt. Uiterst zorgvuldig en op zeer specifieke plaatsen met exact de juiste hoeveelheid.

Controle/afregelen van uurwerk. Bij mechanische horloges in de zogenaamde 6 posities. Hiervoor maken we gebruik van de zeer geavanceerde Witschi Analyzer Twin en de Witschi Watch Expert . Behalve mechanische horloges met Zwitserse ankergang, Omega co-axiaal en Audemars Piquet gangsystemen, kan deze Zwitserse machine óók álle noodzakelijke testen aan quartzuurwerken uitvoeren.


Intussen zijn alle kastonderdelen en indien van toepassing ook de metalen band ultrasoon gereinigd. Tegen meerprijs polijsten/schuren/matteren we deze ook. Het resultaat zal u verrassen!

Monteren van wijzerplaat en wijzers. Bij horloge met datum of chronograaffuncties rekening houden met het verspringen om middernacht of het resetten naar de nulpositie

Montage van kast, en inschalen van het uurwerk. Sluiten van de kast en hernieuwde nauwkeurigheidstest.


Optioneel en zonder extra kosten een waterdichttest met de Witschi Proofmaster S , die zowel vacuüm als ook tot 10 Bar overdruk kan testen (afbeelding op Home) Op waterschade na reparatie geven we echter geen garantie.

Na montage van de band gaat het horloge enkele dagen op controle, waarbij bij automatische uurwerken met behulp van de Elma Cyclomotion worden getest op het opbouwen van de zgn gangreserve.


KOMT TIJD KOMT RAAD!

AANKOOPKEURING

Moeite met on-line aankopen van Pre-Owned horloges?

Weet dat je altijd twee weken recht van retour hebt. En in de tussentijd kunnen wij je perféct van dienst zijn met een keuring van je horloge die je je volledig kan geruststellen over je aankoop!

Na een uitgebeide visuele check, maken we je horloge open en beoordelen de binnenzijde. Daarmee weet je gelijk of je een origineel horloge hebt! En uiteraard bekijken we de gehele conditie van het uurwerk, bekijken het op eventuele schade of achterstallig onderhoud en testen het uurwerk uiteraard ook. Van zowel Quartz als ook Mechanische uurwerken krijg je de geprinte resultaten mee.

Mocht je besluiten om ons -preventief- onderhoud uit te laten voeren aan je horloge, dan wordt de keuring je in het geheel niet in rekening gebracht!
BESCHRIJVING OPKNAPPEN KAST/BAND

Handmatig schuren van alle beschadigde oppervlaktes met zgn " schuurlatten". Dit is goudsmidsgereedschap waarbij schuurpapier op houten stelen is gekit in grofte aflopend van 180, 240, 320, 400 en 800 korrels p/cm2. Hierdoor blijven alle originele vormen, hoeken, vlakken en kanten behouden, met verwaarloosbaar materiaalverlies.

Pas nadat bovenstaande naar wens is afgerond maken we gebruik van onze polijstmachine, waar ook weer in etappes naar het eindresultaat gewerkt wordt. Eerst op zgn viltschijven, en daarna pas op polijstborstels voor vóór- en nabewerking.


Waar nodig worden door ons gepolijste onderdelen met hoogwaardig tape beschermd, waarna andere delen veilig gematteerd kunnen worden. Dit zie je veel bij bv Rolex- en Cartierbanden.

Onze methode is aangeleerd na diverse trainingen bij zeer gerenommerde Zwitserse fabrikanten. Hoewel tijdrovend, wat ons betreft de enige manier om eer te doen aan kostbare en emotioneel waardevolle horloges.