KOMT TIJD KOMT RAAD

BETROUWBAAR, TRANSPARANT, MET EERLIJKE PASSIE, EN GEWÓÓN GOED.

beschrijving VOLLEDIG ONDERHOUD

Analyse buitenzijde kast en band en controle van functies, zowel visueel alsook met meetapparatuur. Demagnetiseren van uurwerk (excl Quartz)

Demonteren van de kast, en van uurwerk uit de kast.

Volledig demonteren van de horlogekast.

Afnemen van de wijzers, demontage wijzerplaat, en indien van toepassing de datumschijf.

Volledig demonteren van het uurwerk, hierbij álle toleranties controleren en waar noodzakelijk opnieuw afstellen. Controle op instellingen van het echappement en het regelorgaan (balans en spiraal)

Vervangen van versleten of beschadigde delen (meerprijs; altijd na vrijblijvende offerte)

Eerste handmatige reiniging van alle uurwerkonderdelen.

Machinale reiniging (in 5 fases met Zwitserse reinigingsvloeistoffen) van gehele gedemonteerde uurwerk. Hiervoor gebruiken we de volautomatische ELMA Solvex RM met 1 voorspoelbad, 3 naspoelbaden en een droogkamer.

Volledig nazien op absolute reinheid van álle onderdelen, met speciale focus op lagerstenen. Hierbij gebruikmakend van " penhout" en een 12x vergrotende loep.

Montage en smering van alle onderdelen. Tot wel 5 verschillende extreem hoogwaardige oliesoorten worden gebruikt. Uiterst zorgvuldig en op zeer specifieke plaatsen met exact de juiste hoeveelheid.

Controle/afregelen van uurwerk. Bij mechanische horloges in de zogenaamde 6 posities. Hiervoor maken we gebruik van de zeer geavanceerde Witschi Analyzer Twin en de Witschi Watch Expert. Behalve mechanische horloges met Zwitserse ankergang, Omega co-axiaal en Audemars Piquet gangsystemen, kan deze Zwitserse machine óók álle noodzakelijke testen aan quartzuurwerken uitvoeren.

Intussen zijn alle kastonderdelen en indien van toepassing ook de metalen band ultrasoon gereinigd.

Tegen meerprijs polijsten/schuren/matteren we deze ook.

Monteren van wijzerplaat en wijzers. Bij horloge met datum of chronograaffuncties rekening houden met het verspringen om middernacht of het resetten naar de nulpositie

Montage van kast, en inschalen van het uurwerk. Sluiten van de kast en hernieuwde nauwkeurigheidstest.

Optioneel en zonder extra kosten een waterdichttest met de Witschi Proofmaster S, die zowel vacuüm als ook tot 10 Bar overdruk kan testen. Op waterschade na reparatie geven we echter geen garantie.

Na montage van de band gaat het horloge enkele dagen op controle, waarbij bij automatische uurwerken met behulp van de Elma Cyclomotion worden getest op het opbouwen van de zgn gangreserve.