beschrijving VOLLEDIG ONDERHOUD

Analyse buitenzijde kast en band en controle van functies, zowel visueel alsook met meetapparatuur. Demagnetiseren van uurwerk (excl Quartz)

Demonteren van de kast, en van uurwerk uit de kast.

Volledig demonteren van de horlogekast.

Afnemen van de wijzers, demontage wijzerplaat, en indien van toepassing de datumschijf.

Volledig demonteren van het uurwerk, hierbij álle toleranties controleren en waar noodzakelijk opnieuw afstellen. Controle op instellingen van het echappement en het regelorgaan (balans en spiraal)

Vervangen van versleten of beschadigde delen (meerprijs; altijd na vrijblijvende offerte)

Eerste handmatige reiniging van alle uurwerkonderdelen.

Machinale reiniging (in 5 fases met Zwitserse reinigingsvloeistoffen) van gehele gedemonteerde uurwerk.

Volledig nazien op absolute reinheid van álle onderdelen, met speciale focus op lagerstenen. Hierbij gebruikmakend van " penhout" en een 12x vergrotende loep.

Montage en smering van alle onderdelen. Tot wel 5 verschillende extreem hoogwaardige oliesoorten worden gebruikt. Uiterst zorgvuldig en op zeer specifieke plaatsen met exact de juiste hoeveelheid.

Controle/afregelen van uurwerk. Bij mechanische horloges in de zogenaamde 6 posities.

Intussen zijn alle kastonderdelen en indien van toepassing ook de metalen band ultrasoon gereinigd. Tegen meerprijs polijsten/schuren/matteren we deze ook. Het resultaat zal u verrassen!

Monteren van wijzerplaat en wijzers. Bij horloge met datum of chronograaffuncties rekening houden met het verspringen om middernacht of het resetten naar de nulpositie

Montage van kast, en inschalen van het uurwerk. Sluiten van de kast en hernieuwde nauwkeurigheidstest.

Optioneel en zonder extra kosten een waterdichttest. Op waterschade na reparatie geven we echter geen garantie.

Na montage van de band gaat het horloge enkele dagen op controle, waarbij bij automatische uurwerken met name wordt getest op het opbouwen van de zgn gangreserve.

volautomatische Elma schoonmaakmachine met 4 reiningingsbaden en een droogkamer

VOLAUTOMATISCHE UURWERK-SCHOONMAAKMACHINE VAN ELMA MET 4 REINIGINGSBADEN EN ÉÉN DROOGKAMER

BESCHRIJVING OPKNAPPEN KAST/BAND

Handmatig schuren van alle beschadigde oppervlaktes met zgn " schuurlatten". Dit is goudsmidsgereedschap waarbij schuurpapier op houten stelen is gekit in grofte aflopend van 180, 240, 320, 400 en 800 korrels p/cm2. Hierdoor blijven alle originele vormen, hoeken, vlakken en kanten behouden, met verwaarloosbaar materiaalverlies.

Pas nadat bovenstaande naar wens is afgerond maken we gebruik van onze polijstmachine, waar ook weer in etappes naar het eindresultaat gewerkt wordt. Eerst op zgn viltschijven, en daarna pas op polijstborstels voor vóór- en nabewerking.

Waar nodig worden door ons gepolijste onderdelen met hoogwaardig tape beschermd, waarna andere delen veilig gematteerd kunnen worden. Dit zie je veel bij bv Rolex- en Cartierbanden.

Onze methode is aangeleerd na diverse trainingen bij zeer gerenommerde Zwitserse fabrikanten. Hoewel tijdrovend, wat ons betreft de enige manier om eer te doen aan kostbare en emotioneel waardevolle horloges.POLIJSTMACHINE MET KRACHTIGE MOTOR ÉN AFZUIGING.

VARIABLE TOERENTAL IN COMBINATIE MET EEN GROOT AANTAL SPECIALE SCHIJVEN, BORSTELS EN POLIJSTPASTA'S -en uiteraard heel veel secret tricks opgedaan door véél ervaring en training- MAAKT EEN HÉÉL MOOI RESULTAAT MOGELIJK. MAXIMAAL RESULTAAT MET VERWAARLOOSBAAR MATERIAALVERLIES