beschrijving werkzaamheden UURWERK

Analyse buitenzijde kast en band en controle van functies, zowel visueel alsook met meetapparatuur. Demagnetiseren van uurwerk (excl Quartz)

Demonteren van van de kast, en van uurwerk uit de kast.

Volledig demonteren van de horlogekast.

Afnemen van de wijzers, demontage wijzerplaat, en indien van toepassing de datumschijf.

Volledig demonteren van het uurwerk, hierbij álle toleranties controleren en waar noodzakelijk opnieuw afstellen. Controle op instellingen van het echappement en het regelorgaan (balans en spiraal)

Vervangen van versleten of beschadigde delen (meerprijs; altijd na vrijblijvende offerte)

Eerste handmatige reiniging van alle uurwerkonderdelen.

Machinale reiniging (in 3 fases met Zwitserse reinigingsvloeistoffen) van gehele gedemonteerde uurwerk.

Volledig nazien op absolute reinheid van álle onderdelen, met speciale focus op lagerstenen. Hierbij gebruikmakend van " penhout" en een 12x vergrotende loep.

Montage en smering van alle onderdelen. Tot wel 5 verschillende extreem hoogwaardige oliesoorten worden gebruikt. Uiterst zorgvuldig en op zeer specifieke plaatsen met exact de juiste hoeveelheid.

Controle/afregelen van uurwerk. Bij mechanische horloges in de zogenaamde 6 posities.

Intussen zijn alle kastonderdelen en indien van toepassing ook de metalen band ultrasoon gereinigd. Tegen meerprijs polijsten/schuren/matteren we deze ook. Het resultaat zal u verrassen!

Monteren van wijzerplaat en wijzers. Bij horloge met datum of chronograaffuncties rekening houden met het verspringen om middernacht of het resetten naar de nulpositie

Montage van kast, en inschalen van het uurwerk. Sluiten van de kast en hernieuwde nauwkeurigheidstest.

Na montage van de band gaat het horloge enkele dagen op controle, waarbij bij automatische uurwerken met name wordt getest op het opbouwen van de zgn gangreserve.
INDICATIE VAN TIJDEN & TARIEF

INTERVENTIE

Tijdsindicatie

werkzaamheden

Prijs

incl BTW

Opmerking

Diagnose tbv offerte15 min.gratis
Reiniging/herstel uurwerk
vervanging batterij
€7.50
Quartz1.5 uur€112.50Excl. Chronograaf
Mechanisch Handopwinder2 uur. €149.-1 uur extra bij*
Mechanisch Automaat
Chronograaf Quartz
3 uur€225.-
Chronograaf Handopwinder4 uur€295.-
Chronograaf Automaat5 uur€372.50ETA7750 €272,50
Opknappen band/kast
Kast goud25 min.€29.-
Kast staal45 min.€55.-
Band goud60 min.€69.-
Band staal90 min.€109.-
Kast & band goud€89.-
Kast & band staal€149.-


*IWC, JLC, Rolex, Patek Philippe, Vacheron Constantin, Audemars Piquet, Piaget


BESCHRIJVING WERKZAAMHEDEN OPKNAPPEN KAST EN/OF BAND

Handmatig schuren van alle beschadigde oppervlaktes met zgn " schuurlatten". Dit is goudsmidsgereedschap waarbij schuurpapier op houten stelen is gekit in grofte aflopend van 180, 240, 320, 400 en 800 korrels p/cm2. Hierdoor blijven alle originele vormen, hoeken, vlakken en kanten behouden, met verwaarloosbaar materiaalverlies.

Pas nadat bovenstaande naar wens is afgerond maken we gebruik van onze eenvoudige polijstmachine, waar ook weer in etappes naar het eindresultaat gewerkt wordt. Eerst op zgn viltschijven, en daarna pas op polijstborstels voor vóór- en nabewerking.

Waar nodig worden door ons gepolijste onderdelen met hoogwaardig tape beschermd, waarna andere delen veilig gematteerd kunnen worden. Dit zie je veel bij bv Rolex- en Cartierbanden

De keuze voor een eenvoudige polijstmachine is een bewuste; doordat deze minder krachtig is is het simpelweg niet mogelijk teveel kracht uit te oefenen tijdens polijsten wat bij concurrenten resulteert in afronding van hoeken en vlakken in het materiaal. Ook omdat om tijd te besparen vaak te snel wordt overgegaan tot machinaal bewerken. Horloges gaan er hierdoor snel afgerond en verouderd uitzien. Dit heeft een negatief effect op de waarde van uw bezit.

Onze methode is aangeleerd na diverse trainingen bij zeer gerenommerde Zwitserse fabrikanten. Hoewel tijdrovend, wat ons betreft de enige manier om eer te doen aan kostbare en emotioneel waardevolle horloges.

De beperkte investering in gereedschappen voor het opknappen van banden en kasten resulteert in een lager uurtarief dat we hanteren voor deze werkzaamheden.